صفحه اصلی / اخبار / استفاده از فناوری اینترنت اشیاء در کاهش مصرف آب در کشاورزی نقش دارد

استفاده از فناوری اینترنت اشیاء در کاهش مصرف آب در کشاورزی نقش دارد

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان چهارمحال و بختیاری گفت: استفاده از فناوری اینترنت اشیاء (IOT)با کم‌آبی موجود، ظرفیت مناسبی است تا از آب در کشاورزی به درستی استفاده شود.

مرتضی بلالی اظهار کرد: فراهم‌سازی زیرساخت برای کسب و کارهای جدید در حوزه ICT و ایجاد کسب و کارهای مربوط به این حوزه فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال است.

وی افزود: اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به سمت فراهم کردن بستر مناسب در حرکت است تا با حمایت‌های لازم و ارائه تسهیلات اشتغالزایی این مهم را مُیَسر کند.

بلالی با اشاره به موضوع بررسی ۲۳ طرح اشتغالزا برای پرداخت تسهیلات، تصریح کرد: از این تعداد ۱۳ طرح در حوزه اشتغال روستایی است که اعم از تولید محتوا، خدمات مشاوره و تولید اپلیکشن در حوزه فناوری اطلاعات هستند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مابقی طرح‌ها نیز در حوزه اشتغال فراگیر است.

وی تاکید کرد: در حوزه روستایی، تسهیلات با نرخ شش درصد به روستاهای محروم و عشایری و با نرخ ۱۰ درصد به شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت داده می‌شود.

بلالی اظهار کرد: بعد از اعطای تسهیلات، رصد کردن دریافت کنندگان تسهیلات به منظور ایجاد شغل پایدار انجام می‌شود.

وی گفت: در تلاش هستیم از کسب و کارهای جدید در حوزه فناوری اطلاعات حمایت کنیم و در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با کمیته امداد به امضاء رسیده تا برای افراد تحت پوشش این دستگاه اجرایی، همانند زنان بد سرپرست و بی‌سرپرست در بستر فناوری اطلاعات اشتغال ایجاد شود.

وی تصریح کرد: در زمینه کشاورزی هوشمند با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء (IOT) در حال فعالیت هستیم تا بتوان از بستر اینترنت اشیاء به عنوان کشاورزی هوشمند استفاده کرد.

بلالی خاطرنشان کرد: استفاده از این روش با کم‌آبی موجود ظرفیت مناسبی است تا از آب در کشاورزی به درستی استفاده شود.

وی گفت: سنسورهایی به صورت سخت‌افزاری در زمین کشاورزی وصل می‌شود که میزان رطوبت، دما، خشکی، خاک و نور را تنظیم می‌کند و به این شکل مشخص خواهد که چه میزان آب و نور و … برای این زمین کشاورزی در چه زمان‌هایی نیاز است.

بلالی خاطرنشان کرد: این اقدام به صورت پایلوت در یک گلخانه در دانشگاه شهرکرد انجام شده و اگر تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط صورت گیرد، می‌توان آن را برای نخستین بار در کشور در استان اجرا کرد.

منبع: ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

کشف رود همچنان ۷۰۰۰ هکتار کشت آلوده دارد

بنیامین یوسف زاده – روزنامه نگار،شهرآرانیوز/ بیماری «کشف رود» که روزی رو به بهبود گذاشته بود، دوباره همانند اواخر دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =