صفحه اصلی / اخبار / دستگاه خورشیدی تقطیر آب از تبخیر-تعرق سطح و آب شور

دستگاه خورشیدی تقطیر آب از تبخیر-تعرق سطح و آب شور

 C-Water یک دستگاه تقطیر آب شور یا بخار آب ناشی از تبخیر-تعرق سطح خاک و گیاهان می باشد که توسط نیروی خورشیدی کار می کند. این دستگاه توسط طراح چینی “Chao Gao” ابداع شده و برای وی جوایزی را به ارمغان آورده است.

C-Water برای تهیه آب آشامیدنی در شرایط خاص (مانند گم شدن در طبیعت، شرایط جنگی در مناطق دور افتاده و …) کاربرد دارد.

دستگاه C-Water را می توان بر روی سطح خاک مرطوب، سطح پوشیده از گیاهان، آب شور (مانند ساحل دریا) و موارد مشابه دیگر قرار داد. با تابش نور خورشید به سطوح مذکور، آب یا رطوبت موجود بخار شده، به سمت بالا حرکت می نماید. پس از برخورد بخار آب به سطح فوقانی محفظه C-Water، به دلیل اختلاف دمایی بین داخل و بیرون محفظه (دمای بیرون محفظه به خاطر وجود جریان هوا کمتر می باشد) بخار آب به مایع (قطرات آب) تبدیل می شود. سطح بالایی محفظه C-Water به صورت شیب دار ساخته شده است. به همین دلیل قطرات آب در شیب حرکت کرده و به بخش دیگر محفظه هدایت می شوند. قطرات آب به تدریج در این بخش از محفظه C-Water جمع می شوند. حجم این بخش از محفظه معادل ۲ لیتر می باشد. در نهایت می توان آب به دست آمده و تقطیر شده از تبخیر-تعرق گیاهان، تبخیر سطح خاک و یا تبخیر آب شور را استفاده نمود.

نحوه کار C-Water

                             تصویری شماتیک از نحوه کار C-Water

C-Water دستگاه خورشیدی تقطیر آب

دستگاه C-Water از ماده پلاستیکی ساخته شده است و به خاطر نوع طراحی اش (حالت آکاردئونی شکل) به راحتی می توان آن را جمع کرد تا برای حمل و نقل و یا قرار دادن آن در کوله پشتی و … مشکلی وجود نداشته باشد.

C-Water دستگاه خورشیدی تقطیر آب

C-Water دستگاه خورشیدی تقطیر آب

مدت زمان لازم برای تقطیر و تهیه ۲ لیتر آب آشامیدنی بستگی به شرایط محیطی (تابش خورشید، دما، رطوبت سطح مربوطه و …) دارد اما به طور تقریبی بیش از ۴۰ ساعت می باشد. شاید در ابتدا به نظر برسد که این مدت زمان، خیلی طولانی است. اما شرایطی را در نظر بگیرید: در محیطی قرار دارید که به آب آشامیدنی دسترسی ندارید و می بایست منتظر نیروهای امداد باشید، آن وقت قدر C-Water را خواهید دانست!

منبع : هیدروگراف

این مطالب را نیز ببینید!

کشف رود همچنان ۷۰۰۰ هکتار کشت آلوده دارد

بنیامین یوسف زاده – روزنامه نگار،شهرآرانیوز/ بیماری «کشف رود» که روزی رو به بهبود گذاشته بود، دوباره همانند اواخر دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + یک =