صفحه اصلی / اخبار / رای به توقف کمربند جنوبی به نفع محیط زیست

رای به توقف کمربند جنوبی به نفع محیط زیست

آخرین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال برگزار شد و یکی از مهم ترین دستور کارهای این جلسه بررسی ادامه یا توقف پروژه جاده کمربندجنوبی مشهد بود؛ جاده ای که بسیاری از تشکل های مردم نهاد محیط زیستی بر اثرات مخرب آن بر محیط زیست تاکید کردند و از سوی دیگر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و حدود ۷۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی داشته است. بر همین اساس روز گذشته دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تصمیم شورای حفظ حقوق بیت المال در این زمینه را اعلام کرد و دستور توقف پروژه کمربندجنوبی مشهد با کاربری ترافیکی و حمل و نقلی صادر شد.
تخریب  آبراه ها، منابع طبیعی و محیط زیست
برای پیگیری جزئیات این مصوبه با قاضی محمد بخشی محبی، سخنگوی شورای حفظ حقوق بیت المال گفت و گو کردیم که وی در این زمینه به «خراسان رضوی» گفت: بررسی پروژه کمربند جنوبی مشهد از مدت ها قبل در دستور کار شورای حفظ حقوق بیت المال قرارداشت تا این که سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته ماموریت پیدا کرد که موضوع را بررسی کند که آیا در پروژه کمربند جنوبی قوانین ، مقررات و ضوابط رعایت شده است یا خیر؟ وی افزود: سازمان بازرسی پس از چندین ماه کار کارشناسی در این زمینه اعلام نظر کرد که از دیدگاه منابع طبیعی و حفظ محیط زیست و حفظ منابع آبی مورد تایید متولیان مربوطه نیست و در این زمینه کارشناسی های لازم برای اجرای پروژه صورت نگرفته است. بخشی محبی تصریح کرد: همچنین تعداد زیادی از آبراه های این مسیر از بین رفته و منابع طبیعی و محیط زیست تخریب شده است.
تصویب توقف پروژه کمربند جنوبی
معاون دادستان مشهد با اشاره به جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال گفت: بنا به بررسی های صورت گرفته در این زمینه، توقف پروژه کمربند جنوبی مشهد و ادامه فعالیت آن برای کاربری های فضای سبز و تفریحی در شورای حفظ حقوق بیت المال به تصویب رسید. بخشی محبی یادآور شد: کاربری سابق کمربند جنوبی حمل و نقل و ترافیکی بود اما با توجه به ایراداتی که کارشناسان وارد دانستند با مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال فعالیت پروژه کمربند جنوبی با کاربری ترافیکی و حمل و نقل متوقف شد. معاون دادستان مرکز استان تاکید کرد: با توجه به هزینه سنگین انجام شده در این پروژه، برای استفاده بهتر باید اقداماتی از سوی شورای شهر و شهرداری صورت گیرد که پیشنهادهایی از سوی کارشناسان دادگستری و اتاق فکر دانشگاه فردوسی اعلام شده و بهترین کاربری برای آن فعالیت های تفریحی، ورزشی و فضای سبز است.
وی تصریح کرد: کاربری که این پروژه بعد از این خواهد داشت باید غیر ترافیکی و غیر حمل و نقلی باشد و بناشده است شهرداری با همکاری دستگاه ها و کارشناسان مرتبط، کاربری مناسبی را اعلام کند.
ابلاغ مصوبه به شهرداری و دیگر دستگاه ها
سخنگوی شورای حفظ حقوق بیت المال یادآور شد: مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال توسط دادسرا و دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال به تمامی دستگاه ها از جمله شهرداری هم ابلاغ شده و در سایت دادسرای انقلاب مشهد نیز اطلاع رسانی شده است.قاضی بخشی محبی در پاسخ به این سوال که آیا پروژه ادامه می یابد و فقط کاربری آن تغییر پیدا می کند یا خیر؟ گفت: در برخی نقاط کوه تخریب شده و برخی پایه ها و عرشه های پل ایجاد شده است که باید به گونه ای  اصلاح شود که بتوان کاربری مناسبی را تعریف و از آن استفاده کرد.وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا فاز یک پروژه کامل خواهد شد؟ نیز اظهار کرد: خیر، باید اصلاحاتی که باید، صورت گیرد تا تخریب محیط زیست به همراه نداشته باشد و اگر در جایی زیر سازی انجام شده است، لایه آسفالت ریخته می شود تا دیگر خسارتی به زیرسازی وارد نشود و قابل استفاده باشد.
تعطیلی تخریب محیط زیست
معاون دادستان مشهد درباره برخی مکان ها که طبیعت آن هم اکنون در حال تخریب است نیز اظهار کرد: تخریب محیط زیست باید متوقف شود، چون پیوست زیست محیطی نداشته است در حالی که برابر قانون هر فعالیت اقتصادی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد و اگر چه اجرای پروژه مصوبه شورای هماهنگی ترافیک استان را داشته که در آن شورا نیز محیط زیست حضور دارد اما آن چه مصوب شده با رویکرد ترافیکی و کاهش زمان سفر در مشهد بوده و چندان به محیط زیست توجه نشده است. بخشی محبی درباره اظهار نظر چندی قبل شهردار مشهد مبنی بر این که ناچاریم فاز یک این پروژه را اجرا کنیم گفت: بر اساس این مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال فاز یک پروژه کمربند جنوبی مشهد با کاربری ترافیک و حمل و نقل تعطیل می شود.
شهرداری پاسخ را به زمان دیگر موکول کرد
روز گذشته برای دریافت پاسخ شهرداری، پیگیری های متعددی از شهرداری مشهد صورت گرفت که متاسفانه بی نتیجه بود و بازهم پاسخ گویی به افکار عمومی در این زمینه به روز بعد موکول شد.
  منبع: روزنامه خراسان

این مطالب را نیز ببینید!

کشف رود همچنان ۷۰۰۰ هکتار کشت آلوده دارد

بنیامین یوسف زاده – روزنامه نگار،شهرآرانیوز/ بیماری «کشف رود» که روزی رو به بهبود گذاشته بود، دوباره همانند اواخر دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − پنج =