صفحه اصلی / اخبار / تأمین آب کشاورزی در مناطق خشک با تکنولوژی یک استارتاپ ایرانی بدون تولید پساب

تأمین آب کشاورزی در مناطق خشک با تکنولوژی یک استارتاپ ایرانی بدون تولید پساب

با توجه به مشکل کمبود آب سالم در مصارف آشامیدنی و کشاورزی، روش تولید آب از رطوبت هوا بر مبنای سطوح هیبریدی نانوپوشش ابرآبدوست/ آبگریز با کمترین هزینه مصرفی مد نظر محققان کشور قرار گرفته است.

در همین راستا یک تیم استارتاپی متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد، صنعتی شریف، علوم پزشکی شهید بهشتی موفق شدند ایده «سامانه تولید آب از هوای مرطوب بر مبنای سطوح هیبریدی ابر آبدوست / آبگریز» تحت عنوان «آکواوان» را اجرایی کنند.

علی شهروزیان فرد در خصوص  این ایده گفت: با توجه به تحقیقات این تیم فنی مبنی بر وجود مه صبحگاهی در مناطق خشک و بیابانی، تیم فنی آوان نانو امیدوار است تا در آینده ای نزدیک دستگاه خود را برای استفاده در مناطق بیابانی نیز توسعه دهد.

وی در خصوص مکانیسم این دستگاه تولید کننده آب از هوای مرطوب گفت: اساس عملکرد دستگاه، جذب قطرات ریز رطوبت هوا توسط نقاط نانوپوشش ابرآبدوست و جداسازی و جمع آوری آن از سطح به دلیل افزایش وزن قطرات و سطح آبگریز بستر است.

شهروزیان فرد اظهار کرد: زاویه تماس قطرات با نقاط ابرآبدوست، کم تر از ۵ درجه بوده و با پیوستن قطره های جذب شده به یکدیگر، توسط سطح آبگریز بستر، به سمت پائین حرکت کرده و در مخزن ذخیره می شوند.

این محقق بیان داشت: در مجموع، بسته به میزان رطوبت و وزش باد، به ازای هر متر مربع، ۲۰-۸ لیتر در روز تولید آب دارد.

وی با اشاره به ویژگی های این طرح خاطر نشان کرد: کارایی در شرایط مختلف رطوبتی، کارایی در محل هایی که به برق دسترسی ندارند، هزینه اولیه پائین، عدم تولید پساب، عدم تولید آلودگی صوتی، تطبیق داده شده با شرایط اقلیمی ایران، ضمانت تعویض رایگان ۶ ماهه در صورت آسیب در اثر شرایط جوی از ویژگی های این طرح به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه طرح می تواند مورد توجه بخش های تجاری قرار بگیرد، عنوان کرد: این محصول با تنوع زیادی از مشتریان می تواند آب آشامیدنی نواحی جنوب و شمال ایران، جزایر خلیج فارس را تامین کند.

به گفته شهروزیان فرد، صنایع دریایی تامین آب شناورهای دریایی، گلخانه ها جهت تنظیم رطوبت فضا با توجه به نوع گیاهان، کشاورزی تامین آب کشاورزی مناطق کم آب، خانه ها و ادارات جهت تامین آب سالم و کم هزینه، تامین آب برای آبیاری فضای سبز مناطق با مشکل کمبود آب می توانند مخاطبان این طرح باشند.

وی در خصوص قیمت این سامانه گفت: قیمت تمام شده محصول برای فروش هر پنل ۹ متر مربعی  ۹۰۰ هزار تومان است که می تواند روزانه میانگین ۱۲۰ لیتر آب تولید کند.

منبع: مهر

این مطالب را نیز ببینید!

کشف رود همچنان ۷۰۰۰ هکتار کشت آلوده دارد

بنیامین یوسف زاده – روزنامه نگار،شهرآرانیوز/ بیماری «کشف رود» که روزی رو به بهبود گذاشته بود، دوباره همانند اواخر دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − ده =