صفحه اصلی / اخبار / خراسان‌جنوبی، با هفت و نیم میلیون هکتار حوضه آبخیز

خراسان‌جنوبی، با هفت و نیم میلیون هکتار حوضه آبخیز

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی گفت: حوضه آبخیز استان هفت و نیم میلیون هکتار است و در کنار این حوزه‌ها ۶۰۰ قنات نیز به وجود آمده که موجب تقویت و افزایش کیفیت آب موجود می‌شود.

«علیرضا نصرآبادی» اظهار کرد: توسعه شهرها به‌علت افزایش سطوح غیر قابل نفوذ از جمله آسفالت خیابان‌ها و پشت بام‌ها ضریب رواناب را به شدت افزایش می‌دهد.

وی افزود: ارزیابی‌های انجام شده نشان می‌دهد توسعه شهری شماره منحنی رواناب را بین ۱۵ تا ۲۵ واحد افزایش می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی ادامه داد: بر همین اساس و با توجه به مساحت حوزه شهری، حجم رواناب به میزان زیادی افزایش می‌یابد.

نصرآبادی اظهار کرد: این اداره‌کل در طی سال‌های ۷۴ تاکنون در راستای کنترل رواناب و تغذیه منابع آب، تعداد زیادی سازه را اجرا کرده است.

وی ادامه داد: ایجاد ۹۹۵ گابیون با حجم عملیات ۸۹۶۱۷۴ مترمکعب،  ایجاد ۲۵۵ سنگ و ملاتی با حجم عملیات ۱۸۴۰۲۸ مترمکعب، ایجاد ۵۰۹ عملیات خاکی با حجم عملیات  ۶۳۵۵۳۲۱ مترمکعب ،  ایجاد ۱۵۰۰ خشکه چین با حجم عملیات ۴۵۱۱۹  مترمکعب و ایجاد ۱۰ پخش سیلاب با حجم عملیات  ۸۸۸۰۰۳ مترمکعب از جمله این عملیات بوده است.

نصرآبادی با بیان این‌که حجم رواناب کل خراسان‌جنوبی حدود ۷۰۰ میلیون متر مکعب است، اظهار کرد: حوضه آبخیز استان هفت و نیم میلیون هکتار است و در کنار این حوزه‌ها ۶۰۰۰ قنات نیز به وجود آمده که موجب تقویت و افزایش کیفیت آب موجود می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از منافع مستقیم اقدامات آبخیزداری افزایش کمی و کیفی دبی منابع آبی شامل چشمه، چاه و قنات است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: به‌علت اجرای وسیع و پراکنش متناسب عملیات آبخیزداری در بالادست قنوات و منابع آبی موجب شده با وجود خشکسالی‌های شدید چند سال اخیر حجم قابل توجهی از رواناب به منابع آبی تزریق شده است.

نصرآبادی یادآور شد: در سال‌های آبی ۹۳ و ۹۴ اقدامات آبخیزداری توانسته است به ترتیب ۲۶ و ۳۰ میلیون متر مکعب به منابع آبی تزریق کند.

منبع: ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

کشف رود همچنان ۷۰۰۰ هکتار کشت آلوده دارد

بنیامین یوسف زاده – روزنامه نگار،شهرآرانیوز/ بیماری «کشف رود» که روزی رو به بهبود گذاشته بود، دوباره همانند اواخر دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − شش =